Siden 2015 har Mejeriforeningens indsats for at styrke den danske ostekultur båret titlen "Osten & ko". Målet har været at kvalificere samtalen om de gode danske oste i medierne og hos madprofessionelle og private forbrugere. Og samtale kom der. Sammen med stadigt flere innovative danske oste til både hverdag og fest, så der rent faktisk var noget at snakke om.
Cremen af ti års osteopfindsomhed
Ikke færre end 156 originale opskrifter på retter med ost har Ost & ko-kampagnen genereret på sine 10 år. De er udviklet med kreativitet og nysgerrighed af flere end 40 forskellige kokke, madskribenter og influencere. Men hvilke er de bedste?
Se Michelin-kok og køkkenchef på Søllerød Kro, Brian Mark Hansens, nyfortolkninger af sine fem favoritopskrifter fra det fyldige bagkatalog.
Tekst af Rasmus Palsgård/Opskrifter præciseret af Brian Mark Hansen/Foto af Flemming Gernyx
Karamelliserede løg & ost fra Michelin-kokken. Se den fantastiske opskrift her!
Se Michelin-kok og køkkenchef på Søllerød Kro, Brian Mark Hansens, nyfortolkning af karamelliserede løg på butterdej med Fuldmåneost, kimchi-dressing og løgblomster af Emilie Qvist.
Lækker danablu med pumpernikkel-crumble, syltede løg og kirsebær. Se opskriften!
Danablu med pumpernikkel-crumble, syltede løg og kirsebær af Martin Bruun - nyfortolket af Michelin-kok Brian Mark. Se den lækre opskrift lige her.
Pasta med danbo-ostesauce og ristede svampe. Find den lækre opskrift!
Michelin-kok Brian Marks nyfortolkning af pasta med danbo-ostesauce, ristede svampe og friske krydderurter af Frantz Maurice Scott Lundby.
Vinder-saucen til Bocuse d’Or Europe 2023 med Vesterhavsost.
Brian Marks vinder-sauce til Bocuse d’Or Europe 2023 med Vesterhavsost - perfekt til romanescos delikate noter, ogestragonolie, der løfter smagen med sin elegante parfume.
Let røgede kammuslinger med syrlige æbler og osteskum. Se den fantastiske opskrift her!
Michelin-kok Brian Marks opskrift på let røgede kammuslinger med syrlige æbler og osteskum, der tilføjer umami, som binder det hele sammen.
