Pastadej

2 person

240 g tipo 00 hvedemel
2 hele æg
3 æggeblommer
2 spsk olivenolie

Hæld al melet ud på bordet og lav en fordybning i midten. Slå æggene, æggeblommerne og olien ud i midten og rør det hele rundt med en gaffel. Start indefra og ud, så du langsomt inkorporerer melet. Lidt ad gangen. Når det hele næsten er samlet, kan du enten tage en dejspatel og begynde at folde og hakke dejen sammen. Eller du kan, allerede nu, begynde at bruge hænderne og ælte dejen grundigt sammen. Gør dette i 5-6 minutter, til du har en sej og stærk pastadej. Tildæk den med en skål, eller læg den i en plastikpose, og lad den hvile i 30 minutter. Den kan nu køres igennem på en pastamaskine.

Bagt græskarfyld m. ricotta og rosmarin

1 lille hokkaidogræskar
4-5 fed hvidløg
2-3 kviste frisk rosmarin
Salt og peber
Ca. 150 g ricotta
En lille håndfuld revet økologisk havartiost
3-4 spsk god olivenolie

Skær dit hokkaidogræskar halvt over og rens det for indmad. Skær skrællen af og del det yderligere i små stykker. Placer dem på en bageplade m. bagepapir sammen med 4-5 hele fed hvidløg. Hæld lidt olivenolie, frisk rosmarin, salt og peber ud over og bag det i ovnen i ca. 30-40 minutter v. 200 grader. Tag det ud ad ovnen, afkøl en smule og mos det grundigt med en stavblender. Tilsæt ricotta, revet havartiost og lidt olivenolie. Smag til og hæld på en sprøjtepose og læg på køl. Det skal være helt afkølet, før det kan bruges.

Lav nogle lasagneplader ud af din pastadej og læg små klatter af dit græskarfyld ved siden af hinanden. Fold bunden ind over, så du folder og lukker dine Agnolotti. Brug fingerspidserne og luk til rundt om hver enkel klat med fyld. Niv siderne sammen og skær til med din pastaskærer, så du får nogle flotte små ”pakker”. En almindelig kniv kan også bruges.

Hvidskimmelsauce

3 dl fløde
150 g hvidskimmelost
Evt. lidt revet økologisk fast ost

Opvarm fløden på en pande. Skær din økologiske hvidskimmel i små skiver og smelt den langsomt i fløden. Smag til med lidt revet økologisk havartiost, fremfor salt! Det giver en dejlig cremethed og saltsmag til saucen.

Kog dine Agnolotti i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter. Anret direkte på en tallerken og server med din hvidskimmelsauce over. Top med lidt olivenolie og frisk basilikum. Mums!

Opskrift og foto: Jon Daniel Edlund