Ingredienser

4 personer – 30 minutter

500 g kylling, skåret i mundrette bidder
1 løg, finthakket
4 fed hvidløg, revet eller presset
125 g soltørrede tomater, skåret i strimler
1 1/2 dl hvidvin (eller kyllingebouillon)
2 1/2 dl fløde
100 g økologisk hård modnet havarti, revet
100 g spinat
6-7 stilke basilikum, bladene heraf
Salt og peber
Olie – gerne fra de soltørrede tomater

Sådan gør du

Varm en sjat olie i en gryde, og steg kyllingen af ved middel varme.
Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg med til løgene er klare, – og rør derefter de soltørrede tomater i.
Hæld hvidvinen i, og lad den koge let ind.
Tilsæt fløde og økologisk revet havarti, og lad saucen småsimre til den tykner en smule.
Kog imens din pasta al dente.
Vend spinat og frisk basilikum i saucen til det falder sammen, og smag til med salt og peber.
Vend den drænede pasta i saucen, og lad retten samle sig i gryden i et par minutter.
Tilsæt evt. en smule pastavand hvis der er behov for det.
Server med friskkværnet peber på toppen, og gerne ekstra revet økologisk havarti.

Opskrift og foto: Gourministeriet