Squashkage med ostecreme

Af Camille Maja Christensen for Ost & ko

Ingredienser ( 8 personer )

Squashkage

  • 3 æg
  • 170 g brun farin
  • ½ dl rapsolie
  • 3 tsk. kanel
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 nip salt
  • 300 g revet squash med skræl
  • 250 g hvedemel
  • Evt. hakkede nødder

Ostecreme

  • 150 g friskost
  • 70 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 1½ tsk. vaniljepulver
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • Smag til med citronsaft

Sådan gør du

Squashkage

Tænd ovnen på 175º med varmluft. Pisk æg og farin til en luftig masse. Bland de resterende ingredienser sammen i sukkermassen, undtagen melet. Si melet og vend det i kagemassen med en dejskraber. Kom dejen i en form og bag den 35-40 minutter i den forvarmede ovn.

Ostecreme

Pisk alle ingredienser sammen og smag til med citronsaft. Stil på køl. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af, før du smører ostecremen på toppen. Server kagen kold, evt. med lidt revet citronskal på toppen.

Find flere dessertopskrifter her