Smagen af ost – fra mælk til mund
Hvordan bliver mælk til ost, og hvad er det egentlig, der giver ost sin særlige smag? Her kan du dykke ned i ostefremstillingens verden, lære om modningskulturer, og hvordan smagen udvikler sig – fra mild skoleost til intens blåskimmel. Vi guider dig også i, hvordan du kan sætte ord på ostens smag og aromaer.
Håndværk i fire led sikrer osteoplevelsen
Ostekultur undersøger forskellige vinkler på ostens tilblivelse, nemlig gennem de involverede fagpersoner.
Smagsdesign & modningskultur
Det er ostemageren, der står bag smagen af dine yndlingsoste, men hvordan skabes smagen?
Fra skoleost til blåskimmel – en udviklingsguide
Hvordan kommer man til at elske blåskimmel? Her er Ost & kos guide til at komme fra blid til blå på fem lækre oste.
Guide: Sådan beskriver du ostens smag
Boost dit ordforråd og bliv bedre til at beskrive osten. Læs Ost & kos guide til at beskrive ostens smag.
Sådan smager ost
Her får du sensoriker Lisbeth Ankersens bud på smagen af de danske ostetyper.