Bliv klogere på ostetyperne
Ost findes i et væld af varianter – fra faste, lagrede gule oste til bløde friskoste og aromatiske skimmeloste. Her får du et overblik over de vigtigste ostetyper.
Danske ostetyper
Hvor har de danske oste deres navne fra? Her er 8 ostetyper du skal kende og historien bag dem.
Guide til blå ost
Danske blåskimmeloste. Fra unge, friske og pikante til modne, dybe og knasende. Dette er din guide.
Fra bleu til blå – skimlens glæder
Skimlens glæder og dansk blå ost i verdensklasse. Gastronomisk glæde.
Guide til gule oste.
Gule oste er kernen i den danske ostekultur. Lær dem at kende her.
Kender du (oste)typen?
Hvilken ostetype passer bedst til dig? Gå på opdagelse i ostens mangfoldige univers.
Rygeost - fynsk og forrygende
Fyn fejrer Rygeostens dag.
Rygeost
Rygeost. Måske Danmarks mest unikke ost, der ikke smager som noget andet på jorden.
Danbo
Den milde og let syrlige smag har gjort danboen til folkeeje. Læs mere om osten med BGB-mærket her.
Havarti
Havarti. En af de mest populære ostetyper med BGB-mærket.
Esrom
Et spændende indslag på ostebrættet og en perfekt skive i madpakken til den ægte osteelsker.
Samsø
Inspireret af schweiziske oste som emmentaler og gruyère og med snart 120 år på bagen i danske ostekar.
Hvidskimmel
Hvad er hvidskimmelost? - Fra brie til camembert. Lær dem at kende.
Hytteost
Mild og mager med både bred og træfsikker appeal.