Af Camilla Bojsen-Møller for Ost & ko

Dessert i 8 glas

Bund
30 g smør
6 Digestive-kiks
60 g mørk chokolade

Smelt smør. Blend chokolade og kiks. Rør smeltet smør i. Fordel i portionsglas og tryk bunden fast med fingrene. Sæt på køl.

Ostecreme
250 g mascarpone
2 spsk. limesaft
3 spsk. flormelis
30 g Thise Blå Grubé (eller en anden blåskimmelost)
4 blade husblas
3 pasteuriserede æggehvider

Pisk mascarpone med limesaft og flormelis. Pisk blåskimmelosten i (det er nemmest, hvis osten har stuetemperatur). Udblød husblas i vand i 10 minutter. Knug overskydende vand af og smelt husblassen i en skål i vandbad. Afkøl og pisk i ostecremen. Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt i. Fordel i glassene. Sæt på køl i mindst to timer.

Portvinsgelé
2 dl portvin
2 spsk. honning
2 blade husblas

Udblød husblas i vand i 10 minutter. Kom portvin og honning i en gryde. Kog op og lad simre et par minutter. Tag af varmen. Knug vandet af husblassen og lad det smelte i den varme portvin under omrøring. Afkøl. Hæld forsigtigt over ostemassen i glassene. Sæt på køl i et par timer.

Anretning
Server direkte i glasset. Easy cheesy. Du kan også lave en hel cheesecake i stedet for de små portionsanretninger. Opskriftens mængde passer til en kageform på 16 cm i diameter.