Camembert fra Møn stegt på pandekage med pære, szechuan-peber, valnødder og trøffel

 

Her får du opskriften på Restaurant Kanalens bud på en osteret med camembert fra Hårbølle Mejeri

 

Som Jeppe Foldager fortæller, er Hårbølle Mejeris camembert valgt, fordi den, hvis du spørger ham, helt simpelt er en af Danmarks bedste oste. Udover den klassiske camembert-smag af stald, anes et hint af Østersø med duft af strand og muslinger. Og i kombination med pære, szechuan-peber, valnødder og trøffel, er det ikke en helt dårlig pandekage. Opskriften er 1 ud af 10 opskrifter med dansk ost fra kokkekonkurrencen Danmarks bedste osteret 2018.

Opskriften er udviklet af Jeppe Foldager & Christian Helbo fra Restaurant Kanalen
Foto af Thomas Alcayaga

 

Opskrift på camembert fra Møn stegt på pandekage med pære, szechuan-peber, valnødder og trøffel

 

Til 4 personer

 

Vakuumerede pærer

1 Alexander lucas-pære
Sukker
Citronsaft
Salt

 

Sådan laver du vakuumerede pærer

Lav en sukkerlage af 1 del sukker til 2 dele vand. Kog den op til sukkeret smelter og afkøl. Skær pæren i tynde både og vakuumér dem i sukkerlagen med lidt citronsaft og et nip salt. 

 

Pærekompot

3 Alexander lucas-pærer
1 tsk szechuan-peber
1,2 dl æbleeddike
½ dl sukker

 

Sådan laver du pærekompot

Skræl pærerne og skær dem i små tern. Knus peberkornene med en knivryg og rist dem i en gryde. Kom sukker, eddike og pæretern i gryden, og kog til pærerne er klare og møre men uden at blive til grød. 

 

Pandekager med camembert

2,5 dl hvedemel
2,5 dl kærnemælk
2 æg (delt i hvider og blommer)
1 spsk sukker
½ tsk flagesalt
1 tsk bagepulver
1 spsk smør til stegning
1 Hårbølle Mejeri Camembert fra Møn

 

Sådan laver du pandekager med camembert

Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen, pisk æggeblommer i og derefter kærnemælken. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen. Lav én pandekage ad gangen. Kom smør på en lille pande og derefter dej, til det akkurat dækker bunden. Skær camemberten over, så du får to runde og fladere camembert. Kom den ene oven på pandekagen. Når dejen er bagt og osten let flydende, tages den af panden og skæres over til to halve. Lav endnu en pandekage. 

 

Anretning

Saltristede valnødder
Trøffel
Kørvel

 

Anret som på billedet med camembert-pandekage, vakuumerede pærer, pærekompot, knuste og saltristede valnødder, kørvel og revet trøffel på toppen.