Grand Fromages “Kirsebær” med luftig blåskimmelostecreme, chokolade og syltede kirsebær

 

Sådan laver du Me|Mus Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær derhjemme

 

Blåskimmelosten Kirsebær Blå fra Grand Fromage er valgt i denne dessert, fordi den har en nærmest vinøs karakter i smagen. Smagssammensætningen er blåskimmel, kirsebær og kakao, og hele herligheden er udført som et kirsebær. Chokoladebrownien er en nemmere version af restaurantens oprindelige maltcrumble, men den gør, at de fleste vil kunne lave opskriften hjemme i deres eget køkken. Opskriften er 1 ud af 10 opskrifter med dansk ost fra kokkekonkurrencen Danmarks bedste osteret 2018.

Opskriften er udviklet af Michael Munk & Lasse Starup Petersen fra Me|Mu
Foto af Thomas Alcayaga

 

Opskrift på Grand Fromages “Kirsebær” med luftig blåskimmelostecreme, chokolade og syltede kirsebær

 

Til 4 personer

 

“Kirsebær” med Grand Fromage Kirsebær Blå

125 g cremefraiche 38 %
50 g flormelis
12 g citronsaft
1,5 blad husblas
50 g fløde 38 %
25 g æggehvider
40 g Grand Fromage Kirsebær Blå
Syltede kirsebær

 

Sådan laver du et “kirsebær” med Grand Fromage Kirsebær Blå

Opblød din husblas i koldt vand i 5 minutter. Lun citronsaften let og smelt husblas i. Smelt også blåskimmelost. Vend det hele (på nær syltede kirsebær) sammen med resten af ingredienserne til en creme. Kom creme i små silikone halvforme og kom et lille stykke syltet kirsebær ned i. Frys dem ned og sæt derefter to halvkugler sammen til en kugle. 

 

Anretning

Kakaosmør trukket med tørrede kirsebær
Frysetørret kirsebær (pulver)
En rest tør chokoladebrownie
Rød skovsyre

 

Kom de frosne kugler på en tandstik og dyp i flydende kakaosmør trukket med tørrede kirsebær. Lad den tø helt op. Kom en stilk af rød skovsyre i, så det ligner et kirsebær. Drys med frysetørret kirsebærpulver. Anret med tørret chokoladebrownie som crumble i bunden og “kirsebær” på toppen – husk at fjerne tandstikken.

 

Se flere opskrifter på desserter med ost – og se også vores mange opskrifter på tærte med ost og opskrifter med gedeost.