Gourmetprisen 2021

25. september var det finaletid i Mejeriforeningens prestigefulde konkurrence Gourmetprisen 2021, hvor landets mejeriprodukter blev kåret inden for en række mælkelækre kategorier. Et kyndigt dommerpanel sad klar til at smage og votere på scenen under årets største ostefest Cheese Copenhagen 2021.

Landets lækreste mejeriprodukter

Hvert år smager et topprofessionelt dommerpanel sig igennem et overflødighedshorn af lækre mejeriprodukter for at finde frem til landets absolut bedste og kåre vinderne af Gourmetprisen. Produkterne spænder over fem kategorier, hvor de bedste produkter fra hver udvælges til en finalerunde, inden vinderne findes til en stor fejring under Mejeriforeningens populære Ostefestival 2021.

Gense årets show og bliv klogere på de fem vinderprodukter her:

 

Vinderne af Gourmetprisen 2021

Ostesmagsdommerne skulle stille skarpt på den gastronomiske kvalitet af produkter inden for fem forskellige kategorier og derefter kåre én vinder inden for hver af de fem kategorier.

Kategori 1: Bløde oste
Vinder: Sort Himmel – dehydreret blåskimmelost fra Arla Unika

Kategori 2: Hårde oste
Vinder: Grubelagret Vesterhavsost fra Thise Mejeri

Kategori 3: Smør og blandingsprodukter
Vinder: Gourmetsmør med ramsløg og sydesalt fra Lindved Mejeri

Kategori 4: Konsummælksprodukter
Vinder: Årstids kefir fra Arla Unika Essens

Kategori 5: Is
Vinder: Økologisk Nougatis fra Ny Lundgård Ismejeri

Om Gourmetprisen

Gourmetprisen blev under titlen “Mejeribrugets Gourmetpris” indstiftet i 2003 for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter. Siden er Gourmetprisen blevet afholdt 14 gange som et gastronomisk fokuseret supplement til International Food Contests mejeritekniske kvalitetsvurdering.

Sidste år deltog hele 57 mejeriprodukter i konkurrencen om at tilbyde branchens bedste gastronomiske produktkvalitet. Her tog Arla Unikas Nr. Vium Mejeri prisen for bedste hårde ost hjem for deres Gammel Knas, som af panelet blev beskrevet som “en crowdpleaser uden at blive banal” og “Fantastisk til madlavning – og et stykke slik på ostetallerkenen”. Bedst bløde ost blev Meyers Rygeost 20%, der blev beskrevet som “rygeosten, vi ikke vidste, at vi havde savnet hele vores liv” og “mejeriinnovation i verdensklasse”.

Lindved Mejeri vandt i kategorien ‘smør og blandingsprodukter’ med sit Gammeldags Kærnesmør med sydesalt, og til sidst tog Christiansfeld Mejeri prisen for bedste Konsum og iscreme med deres Unika 30 økofløde fermenteret med kefirkultur.

Følg Ost & ko på de sociale medier