Kom med til ostede oplevelser, når Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen, Ost & ko, inviterer til en lang række inspirerende og velsmagende events i sensommeren 2020. Hør blandt andet om osten som del af en klimavenlig og grøn kost, smag på oste i Tivoli og tag med på udflugt til et mejeri og osteri hos det regenerative jordbrug, Søtofte, der, ifølge René Redzepi, laver Danmarks bedste yoghurt.

 

Denne sensommer er der talrige muligheder for at dykke ned i ostede events, der sætter fokus på den spændende fremtid, som ostekulturen i høj grad er en del af. Læs med, og se hvad du kan opleve.

 

Den store ostesmagning

Hvad er en god ost? Hvordan smager man på den? Og kan en dansk skæreost være en stor gastronomisk oplevelse? Tag med til lækker ostesmagning og grundkursus i osteforståelse, når Mejeriforeningen og Ost & ko inviterer til smagning af syv lækre danske oste og en gennemgang af smageteknik og de vigtigste parametre til vurdering af ostekvalitet.

Osteformidler Rasmus Holmgård tegner og fortæller, mens du sætter tænderne i de udvalgte smagsprøver.

Tid: fredag 18. september, kl. 15.00-15.45
Sted: Jubilæumshaven, Tivoli

Læs mere her.

 

Er månen lavet af grøn ost?

Med ostens klima-aftryk giver det så mening at tale om osten som en spiller i en mere klimavenlig og grøn kost? Det spørgsmål stiller og udforsker Ost & ko, når vi dykker ned i ostens potentiale i måltidsomstillingen sammen med Trine Hahnemann, direktør i Hahnemanns Køkken og Merete Myrup, ernæringschef ved Landbrug & Fødevarer.

Tid: Tirsdag 22. september, kl. 16.30-18.00
Sted: Hahnemanns Køkken, Skt. Kjelds Plads 14, 2100 København Ø

Køb billet her.

 

Bustur til Søtofte Gårdmejeri

René Redzepi kalder Søtofte Gårdmejeris yoghurt for Danmarks bedste, men hvad kræver det egentligt at lave mejerivarer af den kvalitet, og hvordan driver man som et ungt par et landbrug? I samarbejde med Søtofte Gårdmejeri inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko dig på gårdbesøg hos Søtofte Gårdmejeri.

Kom bag om Søtoftes produktion af friskost, mælk og yoghurt, og gå med i marken, klap køerne og få et indblik i, hvordan koens kost og velbefindende har indflydelse på mejerivarerne. Det hele krydres med en sen eftermiddagssnack og en mejeri-quiz på busturen.

Tid: Onsdag 23. september fra 14.00-18.30 ca.
Sted: København – nærmere adresse TBA, hvor vi i bus kører mod Søtoftes gård i Ringsted.

Køb billet her.