Ostevandbakkelser med laks og basilikumcreme

Ca. 25 stk.

Opskrift på ostevandbakkelser

2½ dl skummetmælk
90 g smør
1 tsk. groft salt
125 g hvedemel
3 æg
60 g fast modnet ost
60 g esrom eller danbo, revet

Sådan laver du ostevandbakkelser

Kog mælk, smør og salt op i en gryde og tilsæt melet under kraftig omrøring, til dejen samler sig og bliver glat. Tag gryden af varmen og lad massen køle lidt af, inden æggene tilsættes – et ad gangen under kraftig piskning, fx med en håndmixer. Vend den revne ost i. Sæt ca. 25 vandbakkelser på et par plader med bagepapir (ca. 1 spsk. dej pr. vandbakkelse – brug fx 2 skeer dyppet i koldt vand). Bag vandbakkelserne midt i ovnen på 200° i ca. 20 minutter – luk ikke ovndøren op, mens de bager, så kan de falde sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Opskrift på basilikumcreme og fyld

100 g flødeost naturel
4 spsk. mayonnaise
Revet skal af 1 citron
Bladene fra en potte frisk basilikum
Groft salt
Friskkværnet peber
Ca. 200 g røget laks, skåret i mindre stykker

Sådan laver du basilikumcreme

Kom flødeost, mayonnaise, citronskal og basilikumblade i en skål. Blend med en stavblender, til cremen er lysegrøn. Smag til med salt og peber. Klip vandbakkelserne op med en saks og fyld dem med creme og laks. Pynt med basilikumblade.

Tip
En lidt tynd creme bliver tykkere igen efter et par timer på køl. En vandbakkelse uden laks og creme smager herligt sammen med en moden pære.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Sisterfood.

Signe og Anne Daus

Signe og Anne Daus

Madbloggere

Signe og Anne Daus er søstre, og sammen driver de madbloggen Sisterfood. Deres fælles interesse for mad stammer fra deres mor og fra turene til Frankrig med familien. Til dagligt arbejder Signe og Anne som henholdsvis lærer (uddannet i madkundskab) og sygeplejerske.