Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske oste.

Her får du Camille Maja Christensen og Katharina Kjeldgaard vegetariske opskrift på pasta med sovs blåskimmelost og bagte rødbeder.

 

Opskriften er udviklet Camille Maja Christensen og Katharina Kjeldgaard
Foto af Thomas Alcayaga

 

Opskrift på pasta med sovs af blåskimmelost og bagte rødbeder

 

Til 4 personer

 

350 g frisk pasta
200 g brune champignon
300 g rødbede
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 dl vand
1 håndfuld frisk spinat, skyllet
2,5-3 dl fløde
50-100 g blåskimmelost (afhængig af smag), fx Danablue fra Mammen Mejeri
1 lille håndfuld frisk timian
Olivenolie
Salt, peber og citron

 

Sådan laver du pasta med sovs blåskimmelost og bagte rødbeder

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl rødbeder og skær dem i små tern. Bland med salt, peber, et skvæt olivenolie og lidt citronsaft. Bag dem i 30 minutter i ovnen. 

Skyl og skær svampe i skiver. Fjern skræl fra løg og hvidløg og hak det fint. Steg svampe, løg og hvidløg i lidt olivenolie på en stor pande, til det hele er blødt. Tilsæt fløde og derefter blåskimmel lidt ad gangen – smag dig frem efter mængden. Tilsæt vand og smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt hakket timian, skru helt ned for varmen og lad det stå i 10 minutter. 

Kog den friske pasta al dente i saltet vand. Kom frisk spinat og halvdelen af de bagte rødbeder på panden sammen med den kogte pasta. Server toppet med resten af de bagte rødbeder og frisk timian.

 

Katharina Kjeldgaard

Katharina Kjeldgaard

Katharina har bloggen www.beetrootbakery.dk, hvor hun deler yndlingsopskrifter på nem, sund og nærende hverdagsmad. Gerne med en fokus på sæson og en masse grønsager, da hun brænder for (og øver sig i) at leve mere bæredygtigt og træffe grønnere valg i hverdagen. Dette skinner også igennem på hendes online shop Greenspoon, hvor der inspireres til at mindske madspild, deles grønne opskrifter og vises frem af grønne køkkenprodukter.

 

Blog
Facebook
Instagram 
Camille Maja Christensen

Camille Maja Christensen

Camille Maja er et kendt ansigt hos Ost & ko og har af flere omgange udviklet opskrifter med ost. Camille går op i sund mad, men for hende er ingen ingredienser forbudte. Hun laver oftest nem og ukompliceret hverdagsmad eller bagværk, og hun er af den overbevisning, at de fleste ting bliver lidt bedre, når du kommer ost i.

 

Blog
Facebook
Instagram