Herunder kan du få inspiration til en lækker linsesalat udviklet af Mira Arkin

Mira om sin opskrift: “Jeg har fortolket klimakostråd nr. 4: “Spis mad med fuldkorn” og her er det, at linserne kommer ind i billedet sammen med grøntsagerne og urterne, som også er meget fiberrige. Faktisk rammer opskriften flere af klimakostrådene, som overhovedet ikke er svære at følge.

Jeg kan godt lide, at salaten har den helt finthakkede blomkål i, så du ikke får store klumper af rå blomkål. I stedet er det hele hakket, så det passer sammen med de små fine linser. Osten giver retten fylde og cremethed, som binder smagene sammen. God fornøjelse.”

 

Ingredienser og fremgangsmåde

Opskriften er udviklet af Mira Arkin

Antal: 4 personer

 

Salat

150 gr. linser – jeg brugte danske Samsø-linser
Salt
250 gr. blomkål (ca. 1/3 hoved)
1 god håndfuld bredbladet persille
1 lidt mindre håndfuld mynte
1/2 øko-citron, Saft og revet skal
1 rød chili
5-6 spsk. olivenolie
Sort peber
50 gr. fast ost, fx Høost, Krystalost, Vesterhavsost e.l.

 

Tilberedning

Skyl linserne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 30 min. Sigt vandet fra, og skyl dem i koldt vand. Hak blomkålen fint (du kan også bruge blomkålsris, men det skal ikke være den frosne slags), og kom i en skål sammen med linserne.

Hak persille og mynte groft, og kom i salaten sammen med saft og revet skal af citron, finthakket chili og olivenolie. Krydr med salt og peber, og vend det til sidst sammen med flager af ost. Jeg bruger en kartoffelskræller til at lave flagerne.