Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Camille Maja Christensens opskrift på spinatboller med laksemousse, friskost og grønt.
Opskriften er udviklet af Camille Maja Christensen
Foto af Signe Bay
Opskrift på spinatboller med laksemousse, friskost og grønt
Til 4 personer
Spinatboller
10 g gær
1,7 dl lunken vand
1,8 dl Cremefraiche 38%
1 dl solsikkekerner
100 g frisk spinat
1 tsk. spidskommen
2 spsk. hørfrø
1 spsk. citronsaft
2 tsk. salt
100 g durummel
400 g hvedemel
Olie og flagesalt til topping
Sådan laver du spinatboller
Opløs gær i lunkent vand og tilføj cremefraiche. Tilføj solsikkekerner og hørfrø. Skyl og hak spinat og føj det til blandingen. Tilføj citronsaft og spidskommen. Tilføj mel – alt på én gang. Ælt dejen i 10 minutter. Den skal være blød, men ikke klistret. Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Form 4-6 brød i ca. 2 cm højde og placer dem på bagepapir på en bageplade.
Lad spinatbollerne efterhæve i 20 minutter. Brug fingrene til at lave et par fordybninger i brødene, og tilføj lidt olivenolie og flagesalt på toppen. Bag i 25 minutter midt i ovnen på 200 grader varmluft.
Røget laksemousse
200 g røget laks
1 rødløg
½ bundt dild
1 spsk. cremefraiche 38%
1-2 spsk. friskost
Salt og peber
Citronsaft
Sådan laver du røget laksemousse
Hak laksen fint eller groft efter behag. Hak rødløg og dild fint. Bland laks og urter sammen med de resterende ingredienser. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Ostecreme
4 spsk. friskost
3 spsk. hakket dild
1 tsk. dijonsennep
Citronsaft
Sådan laver du ostecreme
Bland alle ingredienserne sammen og rør grundigt. Smag til med citron, salt og peber.
Garniture
Fx agurk, rødløg, avokado, salat
Anretning
Server sandwich med creme af friskost i bund og top, den cremede laksemousse i midten og grøn garniture efter smag og behag.