Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Camille Maja Christensens opskrift på spinatboller med laksemousse, friskost og grønt.


Opskriften er udviklet af Camille Maja Christensen
Foto af Signe Bay


Opskrift på spinatboller med laksemousse, friskost og grønt


Til 4 personer

Spinatboller

10 g gær
1,7 dl lunken vand
1,8 dl Cremefraiche 38%
1 dl solsikkekerner
100 g frisk spinat 
1 tsk. spidskommen
2 spsk. hørfrø
1 spsk. citronsaft
2 tsk. salt
100 g durummel
400 g hvedemel
Olie og flagesalt til topping

Sådan laver du spinatboller

Opløs gær i lunkent vand og tilføj cremefraiche. Tilføj solsikkekerner og hørfrø. Skyl og hak spinat og føj det til blandingen. Tilføj citronsaft og spidskommen. Tilføj mel – alt på én gang. Ælt dejen i 10 minutter. Den skal være blød, men ikke klistret. Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Form 4-6 brød i ca. 2 cm højde og placer dem på bagepapir på en bageplade. 

Lad spinatbollerne efterhæve i 20 minutter. Brug fingrene til at lave et par fordybninger i brødene, og tilføj lidt olivenolie og flagesalt på toppen. Bag i 25 minutter midt i ovnen på 200 grader varmluft.  

Røget laksemousse

200 g røget laks
1 rødløg
½ bundt dild
1 spsk. cremefraiche 38%
1-2 spsk. friskost
Salt og peber
Citronsaft 

Sådan laver du røget laksemousse

Hak laksen fint eller groft efter behag. Hak rødløg og dild fint. Bland laks og urter sammen med de resterende ingredienser. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Ostecreme

4 spsk. friskost
3 spsk. hakket dild
1 tsk. dijonsennep
Citronsaft

Sådan laver du ostecreme

Bland alle ingredienserne sammen og rør grundigt. Smag til med citron, salt og peber. 

Garniture

Fx agurk, rødløg, avokado, salat

Anretning

Server sandwich med creme af friskost i bund og top, den cremede laksemousse i midten og grøn garniture efter smag og behag.

Camille Maja Christensen
Camille Maja Christensen

Blogger på ”Camille Maja – mad, livsstil og rejser” om netop det: madguides; den opskrift du lige mangler; samt rejseguides ud i den smukke verden. Camille Maja er uddannet kostvejleder, pædagog og personlig træner med en stor kærlighed til mad. 

j