Af Thomas Alcayaga for Ost & ko

Opskrift på mælkesnitte til voksne

4 voksne

Opskrift på pain d’épices

450 g hvedemel
75 g rugmel
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. stødt sort peber
¼ tsk. stødt nellike
¼ tsk. stødt korianderfrø
1 spsk. bagepulver
75 g smør
300 g honning
2 æg
3 dl mælk

Sådan laver du pain d’épices

Rør alle de tørre ingredienser sammen. Pisk smør og honning luftigt. Tilsæt æggene et efter et og til sidst mælken. Sigt de tørre ingredienser i og ælt sammen. Kom i en smurt bageform og bag 50 minutter ved 190 º. Der er mere brød, end du skal bruge, men det er svært at lave mindre portioner. Det passer lige til en 2l bageform.

Opskrift på blåskimmelmousse

50 g Thise Blå Kornblomst
25 g Cremefraiche 18 %
15 g Honning
1 blad Husblas
Saften fra 1 klementin
1½ dl piskefløde

Sådan laver du blåskimmelmousse

Pisk blåskimmelosten sammen med creme-fraiche og honning, til det er en ensartet masse. Udblød husblassen i 5 minutter og smelt den i saften fra klementinen. Pisk i blåskimmelcremen. Pisk fløden og fold den i. Kom på en sprøjtepose og lad moussen køle.

Opskrift på kandiserede klementinchips

2 klementiner
1 dl vand
1 dl sukker

Sådan laver du kandiserede klementinchips

Skær 1 klementin i millimetertynde skiver på tværs af fileterne. Så tyndt som muligt. Bring vand og sukker i kog. Sluk for varmen og lad skiverne marinere 4 minutter i lagen. Læg dem på bagepapir og tør i ovnen 3-5 timer ved 80 grader varmluft. Hold øje med dem en gang i timen og tag dem ud, når de er helt tørre. Pil dem forsigtigt af bagepapiret og opbevar overskydende chips i en lufttæt beholder.

Opskrift på klementinperler

40 g sagogryn
1 klementin, saften fra
4 cl slåen-gin (kan udelades eller erstattes af anden alkohol)
Salt

Sådan laver du klementinperler

Kog sagogrynene i saltet vand i cirka 7 minutter. Skyl dem i koldt vand og vend med klementinsaft og slåen-gin. Lad det gerne trække en times tid eller mere.

Fyld og pynt

4 spsk. klementinmarmelade
Spiselige blomster, fx tørrede morgenfruer, kornblomster, tagetes og violer

Sådan samler og anretter du

Rist 8 skiver pain d’épices på begge sider. Smør 4 skiver med klementinmarmelade. Sæt dutter af blåskimmelmoussen med sprøjteposen på de 4 andre. Læg skiverne sammen to og to til snitter. Pynt med et par ekstra dupper mousse, sagoperler, klementinchips og blomster.