Ingredienser

4 personer

6 store blade grønkål
Olie
10 g smør
Ca. 100 g ribstomater eller cherrytomater
1 stort fed hvidløg
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Ostesauce
50 g smør
50 g hvedemel
Ca. 4 dl sødmælk
150 g røget esrom
1 spsk. worchestershiresauce
Et nip finthakket Bhut Orange Copenhagen eller anden chili. Chilipulver kan også bruges
½ tsk groft salt

4 skiver daggammelt landbrød (med surdej)
Tomatstøv (kan udelades)
4 æg
Smør til stegning

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Skyl grønkålen i flere hold koldt vand og lad den dryppe godt af. Skær ribberne fra og snit bladene fint. Varm olie og smør i en pande. Tilsæt kål, tomater, knust hvidløg, salt og peber. Rist blandingen ved jævn varme i ca. 5 minutter, eller til grønkålen er mør, men stadig har bid.

Ostesauce
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Pisk halvdelen af mælken i, og når saucen koger tilsættes resten af mælken, lidt efter lidt, stadig under piskning. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt ost, worchestershiresauce, chili og salt. Smag saucen til.

Rist brødskiverne og læg dem i et ovnfast fad. Fordel først et lag ostesauce, så et lag grønkål og til slut resten af ostesaucen på de ristede skiver brød. Bag brødene midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og ostesaucen bobler. Steg imens de fire spejlæg i gyldent smør i en pande.

Ved serveringen
Sæt de rygende varme ostebrød på tallerkener med et spejlæg på toppen. Drys med tomatstøv. Læg overskydende grønkålsblanding ved siden af.

Tip
Server en frisk grøn salat til.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Cookvalley.

Derfor er Birthes opskrift blandt de udvalgte

“Det er en sjovt idé at tage udgangspunkt i en kendt ret og så tilpassse den. Samtidig er opskriften overskuelig og nem, og sikrer helt sikkert et solidt aftensmåltid. Retten er oplagt til bruge, hvad man har i huset, så man kan få brugt sine rester, hvilket også rammer tidsånden med mindre madspild.”

Sådan sagde Ost & kos dommerpanel bestående af Rasmus Leck Fischer, kok og daglig leder hos Atelier 1B, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder.

Udvalgt under temaet “Ost – til brinner” og honoreret med 1.000 kr.

Birte Hassel

Birte Hassel

Madblogger

Birte Hassel vigtigste mad-mission er at give sine børn en sund madkultur med videre i livet. Gennem bloggen Cook Valley ønsker Birte at inspirere andre til at inddrage nye ingredienser i det daglige måltid og lade børn blive præsenteret for nyt, gammelt, kendt og ukendt i en variation, så de altid har mulighed for at vælge til og fra.