Opskrift og foto af Majspassion

Brydebrød med ost og pesto

Lækkert brydebrød eller pull apart med grøn pesto og ost.

Nyd det lige fra ovnen som snack, appetizer, forret eller som lækkert tilbehør til alt lige fra salater, supper og grill- og kødretter.

 

Ingredienser til 1 brød

Dejen til bollerne:
4 dl minimælk – lunkent
50 gram frisk gær
2 tsk rørsukker (Du kan også bruge alm. sukker)
50 gram smør – smeltet
Ca 750 gram hvedemel
1.5 tsk fint salt

Det skal du bruge til den grønne pesto:
1 stor håndfuld persille (Du kan bruge både bredbladet og kruspersille)
½ dl økologisk olivenolie
1 nip salt
3 fed hvidløg
40 gram revet økologisk fast ost

Derudover skal du bruge:
Ca 350 gram Økologisk ost fx økologisk havarti skåret i tern
1 stk æg (sammenpisket) til pensling
Lidt hvide sesamfrø til drys

 

Tilberedning

Start med at lave dejen til bollerne:

Varm mælk og smør i en lille kasserolle. Den skal kun være lillefingervarm. Hæld den over i røreskålen og opløs gæren heri.

Tilføj nu sukker og det meste af melet og lad røremaskinen gøre arbejdet. Tilføj efterhånden mere mel, men mærk efter om det er nødvendigt at bruge al melet. Dejen skal være let klistret uden at være direkte våd.

Først når al melet er tilføjet kommer du saltet i.

Når dejen slipper skålens kanter, dækkes den til og stilles til hævning et lunt sted i 1-2 timer.

Lav imens den grønne pesto ved at blende alle ingredienserne til en ensartet masse. Smag den til med lidt salt om nødvendigt.

Hæld den hævede dej ud på et meldrysset bord og del den i 19 nogenlunde lige store boller.

Tryk bollerne flade og fordel lidt grøn pesto på hver boller og herefter osteterninger.

Luk bollerne grundigt og stil dem med samlingerne nedad i en springform på 25 cm (uden bund), der er placeret på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tip: Smør springformen, så undgår du at bollerne klistrer fast. Begyndt i midten og arbejd udefter. De må gerne stå meget tæt.

Lad bollerne efterhæve 30 minutter imens ovnen varmer op til 200 grader varmluft.

Pisk ægget og pensl bollerne, pres evt resten af osteterningerne ned imellem bollerne og er der lidt pesto til overs kan den dryppes ovenpå bollerne.

Drys med lidt sesamfrø inden bagning.

Bages 20-30 minutter, men tjek efter med en kødnål om bollerne er bagt ordentligt igennem. Det våde fyld kræver lidt ekstra bagetid og du skal derfor beregne længere bagetid end ved alm. boller.

Oplever du at overfladen tager for meget farve, så sænker du varmen.

Træk det færdigbagte brydebrød over på en bagerist og lad det køle lidt af inden det serveres som snack, forret eller som lækkert tilbehør til alt lige fra salater, supper og grill.

Skal brødet gemmes, skal det køles helt ned inden det pakkes i en lufttæt pose eller beholder og brødet skal opbevares på køl, hvor det holder sig et par dage.

Varm brødet op i en forvarmet ovn inden det nydes.

Rigtig god fornøjelse!