Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen
Kongen af kælen comfort food og en sand osterets-legende, der endelig giver osten den udelte opmærksomhed, den fortjener.
Ingredienser
Snack eller dessert til 4 personer
2 æbler
150 g solbær, friske eller frosne
1/2 dl vand
100 g sukker
2 økologiske camembertoste a 150-200 g
1 æg
2 dl rasp
6 dl neutral olie til fritering
8 skiver godt rugbrød
Sådan gør du
Skræl æbler og skær i små tern.
I en gryde kommes solbær, æbler, sukker og vand, og bringes i kog. Lad koge i ca. 20 min., eller indtil æblestykkerne er møre.
Pisk ægget sammen i en skål, og kom rasp i en anden flad skål.
Osten vendes skiftevis i æg, rasp, æg og rasp. Enten de hele oste eller skåret i mindre stykker (se billedet).
I en lille gryde varmes olien op til 180 grader.
Fritér ostestykkerne i cirka 3-4 min. De skal være gyldne og lysebrune. Dryp af på en serviet. Servér straks (mens kernen er blød og cremet) med solbærmarmeladen og ristet rugbrød.
Nogle tilsætter rom til marmeladen – vi har serveret den ved siden af.