Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen

Fransk land-klassiker bestående af croutoner med skiver af ovnstegt gederulle på en blandet salat. Enkelt, friskt, sprødt og sommerligt.

Ingredienser

2 personer

1 flute
230 g økologisk gederulle
20 g smør (til stegning)
1 håndfuld valnødder
1 spsk. honning
150 g radicchio
150 g rucola
20 stk. sorte oliven
1 spsk. god balsamico
flagesalt

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Evt. på grill-funktion.
Skær flutet i skiver på skrå og kom en gavmild skive gedeost på hvert brød.
Bag dem i toppen af ovnen. Følg med undervejs, da det kan gå hurtigt med grill-funktion. Når gedeosten er gylden og gratineret i toppen, er den klar.
Smelt honning på en pande ved lav varme.
Tilsæt valnødder, og lad det hele karamellisere i 6-8 min.
Riv radicchio i grove stykker, vend med rucola og sorte oliven.
Anret de bagte stykker gedeost oven på salaten, og drys med de afkølede valnødder. Giv et gavmildt skvæt god balsamico og lidt salt til slut