Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Christina Bennetzens opskrift på courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikum med dansk fast modnet ost.


Opskriften er udviklet af Christina Bennetzen
Foto af Signe Bay


Opskrift på courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto


Til 2 personer (med ekstra pesto)

Basilikumpesto

1 bundt frisk basilikum
70 g bredbladet persille
90 g Fyrtårnsost fra Thise eller anden lækker fast modnet ost 
1 Citron saft og skal
2 Fed hvidløg
1 dl Ristede mandler
1 dl vand 
1 dl olivenolie 
Salt og peber 

Sådan laver basilikumpesto

Blend basilikum, persille, ost, citronsaft og -skal, hvidløg, ristede mandler og olivenolie til en lind masse. Tilsæt lidt vand, hvis pestoen er for tyk og fast. Smag til med salt og peber.

Courgettenudler

2 små courgetter

Sådan laver du courgettenudler

Brug en spiralskærer (fx Spiralizer) eller stavskæret på en mandolin til at lave courgettenudlerne. Brug den smalleste funktion, så det rigtigt giver fornemmelsen af at spise en spaghettiret. Alternativt kan du bruge en kartoffelskræller til at lave tynde skiver på langs af courgetten, som du derefter lægger i lag og skærer med en kniv til lange slanke nudler. 

Bagte tomater

Cocktailtomater på stilk

Sådan laver bagte tomater

Lad cocktailtomaterne blive på stilken og dryp dem med olivenolie. Sæt i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-40 min. 

Garniture

Små tern af Sønderhaven Svendbo

Anretning

Bland courgettenudlerne med et par spiseskefulde pesto og server retten med små tern af Sønderhaven Svenbo og de bagte cocktailtomater. 

Retten kan gøres endnu mere fyldig og festlig ved at stege et par spejlæg i små reder af courgettenudler (rul dem om fingeren for at give dem den runde form til panden) til at toppe retten af (som på billedet).

Christina Bennetzen
Christina Bennetzen

Christina er madblogger og opskriftsudvikler på eatmyheartoutcph. Den eneste regel, der gælder i hendes køkken, er at mad skal laves med kærlighed og respekt for råvarerne. 

j