Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske oste.

Her får du Her får du Christina Bennetzen og Sabrina Hørups vegetariske opskrift på græskar-rösti med Goudan, palmekål, svampe og jordskokker

 

Opskriften er udviklet af Christina Bennetzen og Sabrina Hørup
Foto af Thomas Alcayaga

 

Opskrift på græskar-rösti med Goudan, palmekål, svampe og jordskokker

 

til 4 personer

Rösti

100 g gul ost, fx Goudan fra Naturmælk
300 g græskar
150 g kartofler
1 løg
2 spsk salvie
2 æg
4 spsk hvedemel
salt + peber
Smør og olie til stegning

 

Topping

200 g champignon
100 g jordskokker
100 g palmekål

 

Sådan laver du græskar-rösti med Goudan, palmekål, svampe og jordskokker

Riv græskar, løg, kartofler og ost groft og bland det sammen med æg og mel. Hak salvie fint og rør det i med godt med salt og peber. Steg det i halv smør/halv olie i små røsti-størrelser på en pande eller i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Hvis du steger på panden, skal du vende dem forsigtigt. Hvis du kommer dem i ovnen, kan du pensle med lidt smeltet smør. 

Skær champignon i kvarte og jordskokker i tern. Bræk palmekål i grove stykker. Steg det i lidt smør eller olie og krydr med salt og peber. Server røsti med de stegte grøntsager og drys med revet ost på toppen. 

 

Sabrina Hørup

Sabrina Hørup

Sabrina er et velkendt ansigt hos Ost & ko og har af flere omgange udviklet opskrifter med ost. Når hun ikke gør det, arbejder hun selvstændigt i sin egen lille virksomhed, hvor hun udvikler opskrifter, styler mad og tager madfotos til forskellige kunder.

Udgangspunktet har altid været opskrifter, der var nemme at gå til, og som fungerer for de fleste. Og så er mundvandsfremkaldende billeder et must.

Blog
Facebook
Instagram 
Christina Bennetzen

Christina Bennetzen

For Christina er det allervigtigste, at lave mad med gode sæsonbetonede råvarer. Den eneste regel i hendes køkken er nemlig, at hver ret skal laves med kærlighed og respekt for råvarerne, smagen og oplevelsen. Alle disse opskrifter deler hun på hendes madblog..

Christina har af flere omgange udviklet opskrifter for Ost & ko og lavet alt fra æbletærter med gedeost og brunkager med blåskimmel.

 

Blog
Facebook
Instagram