Her finder du opskriften på madinfluent Sabrina Hørups lækre osteret

Sabrina Hørup udtaler dette om sin lækre osteopskrift med grøntsagsterrine: “Jeg har arbejdet ud fra klimakostrådet ”spis mere grønt og frugt”, og det synes jeg, er et virkelig fint fokus: At tænke de grønne sager først, og hvilke smagsoplevelser de kan give, og så tænke de andre ting ind efterfølgende. Ost og mejeri er jo oplagt i det grønne køkken, og det bidrager med både smag, fylde, protein og fedt og kan gøre måltidet til en mere helstøbt og tilfredsstillende oplevelse. Selv små mængder kan løfte et måltid betragteligt.

Jeg har lavet en lille terrine med sprødt forårsgrønt, og udnyttet vort lands korte aspargessæson – det skal man, mens den er her. Man kan dog fint udskifte asparges og squash med andre grøntsager fx tomat, rødbede eller andet, der er i sæson. Her har jeg holdt mig til de helt milde forårssmage, som bedst spises på en solrig dag med et glas god vin på siden.”

 

Ingredienser og fremgangsmåde

 

Opskriften er udviklet af Sabrina Hørup

Antal: 4 Personer

Foto af Thomas Alcayaga

 

Terrine

400 g. flødeost eller friskost (feta eller rygeost er også fint, så bliver den mere fast)

1 spsk. grov sennep
1 lille håndfuld kørvel, hakket
50g revet ekstra modnet vesterhavsost (eller anden fast/hård ost)
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
2 tsk. kapers, hakket
1 stort bundt grønne asparges
Squash
 

Tilberedning

Knæk enderne af de grønne asparges, og kom dem i en gryde med kogende vand og lidt salt. Lad dem koge i ca. 1 minut, og overhæld dem herefter med koldt vand. Skær squashen i lange skiver af ca. 1⁄4 cm tykkelse på et mandolinjern. Rør de resterende ingredienser sammen, og smag til. Beklæd en form med film. Skær asparges og squash ud, så de passer med størrelsen på formen. Læg dem enten på langs eller på tværs af formen. Læg et lag med asparges i bunden, og fordel 1/3 af osteblandingen ovenpå. Lav et lag med squashstrimler og derefter osteblanding igen. Fortsæt, til du har brugt det hele. Stil formen på køl i mindst to timer, eller på frost hvis det skal gå hurtigere. Laver du flere lag med grøntsager imellem, bliver massen nemmere at skære i flotte skiver.

 

Sprød perlebyg

1⁄2 dl perlebyg, udblødt natten over olie til fritering

Havsalt, gerne røget

 

Fremgangsmåde

Varm et par dl olie op i en lille gryde; olien skal være så varm, at den syder, hvis du kommer noget i den. Hæld vandet fra perlebyggen, og tør den let med et viskestykke. Friter perlebyggen lidt ad gangen, til den er gylden og puffer lidt op. Drys med lidt røget salt.

 

Ingredienser til servering

Grønne asparges
Hvide asparges
Brøndkarse

Kørvel

Brød

 

Servering

Skræl de hvide asparges, og knæk enderne af. Knæk enderne af de grønne asparges. Steg aspargesene på en varm pande, til de er akkurat møre men stadig har bid. Anret asparges, brøndkarse og kørvel på tallerkner sammen med et par skiver af terrinen. Server med lidt godt brød.