Opskrift og foto af One Kitchen

Opskrift på karamel cheesecake i glas

 

Ingredienser til 4 stk.

6 digestive kiks
Bær til pynt
Citronmelisse til pynt

Cheesecakecreme:
75 g sukker
150 g økologisk flødeost
120 ml fløde
2 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljepasta eller kornene fra 1 vaniljestang

Karamelsauce:
200 g sukker
50 g smør
250 ml fløde
1 knivspids salt

Sådan gør du

Først laves karamelsaucen, så den kan køle helt ned. Fordel sukkeret i en stor sautérpande eller gryde og smelt det langsomt til en karamel.

Rør smør i med et piskeris og herefter fløden lidt ad gangen. Lad karamellen boble i 1 minut under piskning før den tages af varmen og salt røres i.

Kom karamellen på et patentglas – men kom ikke låg på. Stil karamellen på køl – den skal køle i et par timer – så bliver den også mere fast.

Når karamellen er klar, så skal der laves cheesecakes. Kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle. Fordel de knuste kiks i 4 glas.

Pisk fløde letstift til cheesecakecremen og pisk flødeost, sukker og vanilje sammen. Kom fløden i og pisk, indtil du har en fast cheesecakecreme – det går hurtigt, så overpisk ikke mikset.

Rør lidt i karamellen og kom en klat karamel i glassene, så der er lidt ovenpå de knuste kiks.

I en sprøjtepose kommes lidt karamel i – også langs kanten i posen. Så lidt cheesecakecreme, så lidt karamel, creme og gentag, indtil alt cheesecakecremen er i posen – alt karamellen skal ikke bruges – du bestemmer selv mængden af karamel der bruges.

Klip hul i posen og fordel cheesecakecremen i de 4 glas og pynt så med bær og citronmelisse. Velbekomme.

Rigtig god fornøjelse!