Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen
Notorisk respektindgydende køkkendisciplin og delikat salt og umamidyb eftermiddagssnack eller mellemret til en salat og et køligt glas.
Ingredienser
Til 4 personer
4 dl vand
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. paprika
100 g mel
100 g revet hård økologisk ost
8 æggeblommer
8 piskede æggehvider
Sådan gør du
Vand, salt og paprika koges op.
Gryden tages af varmen. Mel piskes i.
Rist dejen let over varmen under omrøring, til den slipper gryden.
Røres til let afkøling og derefter røres æggeblommer i én ad gangen og til sidst den revne modne ost.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
Små gratineringsforme smøres godt og drysses med rasp. Vigtigt at få smurt kanten rigtig godt, ellers vil souffléen hæve skævt op.
Dejen fyldes i de smurte gratinskåle og bages ved 210 grader på normal ovn i ca. 20 min. Åbn ikke ovnen undervejs!
Spis souffléerne lune, så snart de er taget ud af ovnen. Servér evt. en salat af julesalat, valnødder og honning på siden.