Her indgår ost på tre forskellige måder i rettens tre elementer: Revet i ‘osterasp’, i flager og smeltet.

Foto af Ditte Ingemann Thuesen
Tekst af Camilla Bojsen-Møller (Osteblogger på www.ostesnak.dk og ostekommunikatør)

Ingredienser

Til 4 personer

2 skiver surdejsbrød lidt blødt smør
1 spsk mayonnaise
1 tsk grovkornet sennep
Salt og friskkværnet peber
2 skiver kogt skinke
2 skiver havarti
1 forårsløg, i tynde skiver
Friske krydderurter (fx basilikum, ærtespirer eller brøndkarse)

Tip! Du kan også komme strimler af bagt peberfrugt eller semidried tomater i toasten.

Sådan gør du

Smør en skive brød med smør.

Læg den på et bræt med smørsiden nedad.

Rør mayonnaise med sennep og smag til med salt og peber.

Smør halvdelen på brødet. Læg skinke og havarti på brødet.

Drys med forårsløg og krydderurter.

Smør den anden skive brød med den resterende sennepsmayo og læg øverst med den smurte side nedad.

Smør oversiden med smør.

Steg på en varm pande under låg i ca. tre minutter på hver side.

Ostebloggerens tip

Brug andre oste i din toast, og du får du en helt anden oplevelse. Skift fx havarti, skinke og forårsløg ud med blåskimmelost og pærer – eller med hvidskimmelost, fintsnittet fennikel og skiver af jordbær.

Camilla, www.ostesnak.dk

Camilla Bojsen-Møller

Camilla Bojsen-Møller

Som barn gik jeg i en stor bue uden om ost. Da et job senere trak hende ind i osteverdenen, indså jeg lynhurtigt, hvad jeg var gået glip af. For osteuniverset er fyldt med passionerede ostemagere, skønne historier, masser af smag – og ja, den mest magiske ingrediens, du kan ønske dig i et køkken. Ost er ingrediensen, der kan trylle enhver ret til en himmelsk mundfuld. Oste er en utrolig mangfoldig produktgruppe, der spænder over et bredt spektrum af smagsnuancer og konsistenser fra de mildeste, delikate, cremede og syrlige friskoste til umamitunge blåskimlede og salte, smuldrende smagseksplosioner. For ikke at tale om cremede hvidskimmeloste, spændende aromatiske rødkitoste og lagrede faste oste med knasende proteinkrystaller. Invitér alle disse oste ind i dit køkken og opdag, hvad de hver især kan gøre for din madlavning. Til sidst er der blot at sige: Lad magien sprede sig i køkkenet!