En nem og lækker frokostret eller forret, hvor rygeosten understøtter røgsmagen fra fisken uden at dominere.

Foto af Ditte Ingemann Thuesen
Tekst af Camilla Bojsen-Møller (Ostekommunikatør og blogger på www.ostesnak.dk)

Ingredienser

Til 4 personer

300 g varmrøget laks
150 g rygeost
100 g flødeost
100 g semidried tomater, skåret i skiver
3 spsk hakket purløg
1 håndfuld dild, finthakket (gem lidt kviste til pynt)
Få dråber tabasco
Lidt citronsaft
Salt og peber
4 skiver surdejsbrød

Sådan gør du

Rør laksen med rygeost og flødeost i en skål.Tilsæt semidried tomater, krydderurter og rør sammen. Smag til med tabasco, citronsaft, salt og peber. Servér på små ristede brød og drys med dild.

Ostebloggerens tip

Rygeost fås oftest som skummetmælksrygeost (1% fedt) eller sødmælksrygeost (10% fedt). Den kan også fås i en ekstra cremet udgave med 20% fedt. Vælg frit din rygeost til denne rillette.

Camilla, www.ostesnak.dk

Camilla Bojsen-Møller

Camilla Bojsen-Møller

Som barn gik jeg i en stor bue uden om ost. Da et job senere trak hende ind i osteverdenen, indså jeg lynhurtigt, hvad jeg var gået glip af. For osteuniverset er fyldt med passionerede ostemagere, skønne historier, masser af smag – og ja, den mest magiske ingrediens, du kan ønske dig i et køkken. Ost er ingrediensen, der kan trylle enhver ret til en himmelsk mundfuld. Oste er en utrolig mangfoldig produktgruppe, der spænder over et bredt spektrum af smagsnuancer og konsistenser fra de mildeste, delikate, cremede og syrlige friskoste til umamitunge blåskimlede og salte, smuldrende smagseksplosioner. For ikke at tale om cremede hvidskimmeloste, spændende aromatiske rødkitoste og lagrede faste oste med knasende proteinkrystaller. Invitér alle disse oste ind i dit køkken og opdag, hvad de hver især kan gøre for din madlavning. Til sidst er der blot at sige: Lad magien sprede sig i køkkenet!