Sprødt rugbrød med hvidskimmelost og jordbærsalsa

6-8 hapsere

Opskrift på syltet agurk

½ agurk
½ dl sukker
½ dl eddike
1 spsk. dild, hakket
Friskkværnet sort peber

Sådan laver du syltet agurk – dagen før

Skræl agurken og flæk den på langs. Skrab kernerne ud. Snit den udkernede agurk i fine tern og vend dem sammen med sukker, eddike, dild og peber. Lad dem trække i lagen til næste dag. Rør rundt af og til, indtil sukkeret er opløst.

Opskrift på sprødt rugbrød

200 gram fed hvidskimmelost (fx Den Hvide Dame fra Arla Unika)
6-8 tynde skiver rugbrød
Olie
Salt

Sådan laver du sprødt rugbrød

Pensl rugbrødsskiverne med lidt olie og drys dem med lidt salt. Kom skiverne på en bage-plade med bagepapir og rist dem i en 180-200 grader varm ovn, indtil de er sprøde. Vend dem undervejs, så de bliver bagt på begge sider. Lad dem køle af på en rist.

Opskrift på jordbærsalsa

10 flotte jordbær
1 tsk. god olivenolie
1 spsk. fintsnittet purløg

Sådan laver du jordbærsalsa

Skyl jordbærrene og skær dem i tern. Vend dem med olie og hakket purløg.

Pynt og tilbehør

Tallerkensmækkere, purløgsblomster e.l.
1-2 flasker stærk, lys overgæret øl, fx Dame Blanche fra Hornbeer

Sådan anretter du

Dræn agurketernene fra lagen. Anret en god skive ost på det sprøde rugbrød. Læg en smule jordbærsalsa på osten, og slut af med agurke-tern og pynt med tallerkensmækkere. Server hapserne til en stærk, overgæret øl i højstilkede glas.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Charlottes Køkken.

Charlotte Jacobsen

Charlotte Jacobsen

Madblogger

Charlotte Jacobsen er udlært ernæringsassistent med en passion for mad, der strækker sig fra A-Å, koldt til varmt og sundt til syndigt. På bloggen Charlottes Køkken elsker hun at eksperimentere med opskrifter; at gøre dem lettere at gå til og at lave sundere alternativer.