Af Camille Maja Christensen for Ost & ko

8 personer

Squashkage
3 æg
170 g brun farin
½ dl rapsolie
3 tsk. kanel
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljepulver
1 tsk. kardemomme
1 nip salt
300 g revet squash med skræl
250 g hvedemel
Evt. hakkede nødder

Tænd ovnen på 175º med varmluft. Pisk æg og farin til en luftig masse. Bland de resterende ingredienser sammen i sukkermassen, undtagen melet. Si melet og vend det i kagemassen med en dejskraber. Kom dejen i en form og bag den 35-40 minutter i den forvarmede ovn.

Ostecreme
150 g friskost
70 g blødt smør
100 g flormelis
1½ tsk. vaniljepulver
Revet skal af 1 økologisk citron
Smag til med citronsaft

Pisk alle ingredienser sammen og smag til med citronsaft. Stil på køl. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af, før du smører ostecremen på toppen. Server kagen kold, evt. med lidt revet citronskal på toppen.