Ingredienser

4 personer

Creme
1½ dl piskefløde
3 spsk sukker
¼ tsk vaniljepulver
200 g flødeost naturel
Saften af 2 clementiner (ca. 4 spsk.)
Evt. skal af usprøjtet clementin, revet
6 jødekager eller andre småkager (Digestive kiks kan også bruges)

Pynt
Kirsebærsauce 
Skal af usprøjtet clementin
Jødekage eller anden småkage, knust

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Pisk fløden til en let skum med sukker og vaniljepulver. Bland flødeosten i, og pisk til en glat creme uden klumper. Smag blandingen til med clementinsaft og evt. -skal.

Knus småkagerne (gem lidt til pynt), og fordel dem i 4 glas. Fordel cremen ovenpå.

Pynt med kirsebærsauce, lidt knust småkage og clementinskal. Server med det samme.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på With love & Sugar.

Derfor er Sabrinas opskrift blandt de udvalgte

“En sjov idé til en nyere og lynhurtig model af en ostekage. En oplagt julekage, men også en nem og lækker dessert resten af året, hvor småkagerester og bær og frugter kan komme i spil i endeløse variationer med tanke på stop spild af mad. Her er valgt en rigtigt god dessertost, som i denne anretning snedigt kan listes i ostemodstandere.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder.

Udvalgt under temaet “Ost – i det søde køkken” og honoreret med 1.000 kr.

Sabrina Hørup Jensen

Sabrina Hørup Jensen

Madblogger

Sabrina Hørup Jensen har en BA i Innovation og Entrepreneurship. I sin fritid blogger Sabrina om sin kærlighed til mad og andre gode sager på With love & Sugar.