Dommerne har voteret og Ost & ko kan nu endelig løfte sløret for de opskrifter, der er kommet gennem ostehullet. Fem opskrifter er udvalgt eller og to er løbet med oste-sejren som vinder under temaerne “Ost – bling på din ret” og “Ost – et grundstof”.

Det kan være sin sag at kreere en nyskabende, inspirerende og smagfuld opskrift med noget så velkendt (og rart) som ost. Så meget desto mindre er det lige præcis, hvad fem oste-glade madbloggere har formået at gøre. På smukkeste vis har de hver især kombineret smage, konsistenser og ostetyper så smukt, at vores ellers oste-velbevandrede dommerpanel behøvede et par dage mere til at afgøre, hvem der skulle løbe med oste-sejren.

Så nu kan Ost & ko ønske stort tillykke til Nada Louise Cay fra La Cucina Nada og Rasmus Palsgård fra feinschmeckeren.dk. I løber med oste-sejren og er tema-vindere med:

Butterdejs-snack med blåskimmelost under temaet “Ost – et grundstof”.
Kammusling, æbleflæsk og sauce på Vesterhavsost under temaet “Ost – bling på din ret”.

Derudover har dommerne udvalgt opskrifterne:

“Ost – bling på din ret”
Bagt kuller med Pommes Anna med Krondild af Martin Villumsen fra Rigeligtsmør.dk.
Tomatgalette med frisk timian, vesterhavsost og pinjekerner af Anna Bartels fra Anna-Mad.

“Ost – et grundstof”
Kom ost i din tærtedej af Camilla Bojsen-Møller fra Ostesnak.

Også et stort tillykke til Martin, Anna og Camilla. Dommernes motivationer for udvælgelsen står ved hver enkelt opskrift.

Hvor blev den sidste af?
Planen var at udvælge tre opskrifter under hvert tema, men i denne omgang har dommerne vurderet, at kun to af de indsendte opskrifter under temaet “Ost – et grundstof” levede op til dommernes strenge krav og kriterier. Den overskydende honorarsum på 1.000 kr. fordeles ligeligt mellem bloggerne bag de fem udvalgte opskrifter i de to temaer.

Ost & kos skarpe dommerpanel bestod denne gang af Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder. Sanne Muncken tester i skrivende stund opskrifterne igennem, hvorefter de styles og fotograferes for at blive bragt her på siden, i Mad&venners februar-udgivelse og i andre medier.

Har du fået ost på tanden?
11. november skyder Ost & ko endnu en opskriftskonkurrence afsted. Det er for tidligt at løfte sløret for næste omgangs to temaer, men vi kan allerede nu love dig, at det bliver sjovt! Mere info følger her på siden. Vil du på Ost & kos presseliste og automatisk få tilsendt nyt fra kampagnen, så skriv til Marie Sainabou Jeng på marie@mariejeng.com.

Oste-saucen binder den smukke ret sammen fra de søde skaldyr i form af kammuslinger til den bitre savoykål, det syrlige æble og den salte bacon. Oste-saucen får retten til at fremstå som en velsmagende helhed.
Kenneth Hansen

Køkkenchef, Svinkløv Badehotel

Deltag i opskrifts-
konkurrencen for
madbloggere

Hvis du har en fantastisk opskrift med ost, har du mulighed for at blive honoreret med op til 3.000 kr. for en opskrift.

Læs mere her om den anden opskriftskonkurrence der går i luften 11. november.