Opskrift og foto af Gourministeriet

Opskrift på butterdejsstang med spinat og økologiske oste

4 personer – 35 minutter

 

Ingredienser

Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant.

1 rulle butterdej
60 g økologisk flødeost
1 frisk økologisk mozzarella eller 125 gram revet mozzarella
100 g økologisk salatost
1 æg, til pensling
Sesam

Spinatfyld:
250 g frisk spinat
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
1/2 tsk muskatnød
Salt og friskkværnet peber
Olie

Sådan gør du

Spinatfyld:
Varme en pande op, og steg løg og hvidløg i en sjat olie, til løgene er klare.

Tilsæt spinaten og rør til den falder sammen, og smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Lad det køle let af, imens dejen forberedes.

Butterdejsstang med spinat og økologiske oste:
Dræn mozzarellaen godt for væden.

Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.
Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.

Smør flødeosten på midterstykket, og fordel halvdelen af mozzarella-osten og salatosten herpå.
Krydr med friskkværnet peber.

Læg spinat fyldet ovenpå, og fordel det sidste mozzarella og salatost ovenpå spinaten.

Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.

Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med sesam.

Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Bruger du frisk mozzarella, kan den afgive lidt væde. Tag et stykke køkkenrulle og sug det op 1-2 gange under bagningen – så sikrer du en sprød og lækker afbagning.

Lad den hvile i 5-10 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Server den gerne med frisk grøn salat, som tilbehør til grillen eller på tapasbordet.