Opskrift og foto af Gourministeriet

Opskrift på cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost

4 personer – 30 minutter

 

Ingredienser

1-2 skalotteløg, finthakket
3 fed hvidløg, revet eller presset
400 g cherrytomater, halveret
2 1/2 spsk cajun krydderi
1 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
400 g orzo
7-8 dl kyllingebouillon
1 dl fløde
75 g økologisk hård ost, fintrevet
10 stilke frisk basilikum, bladene heraf
Olie
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Varm en pande op, og steg løgene klare i en god sjat olie.

Tilsæt tomater og hvidløg, og varm det igennem et par minutter, og drys derefter krydderiet over.

Hæld hvidvinen ved, og lad den koge inde et øjeblik, og tilsæt derefter orzo og halvdelen af bouillonen.

Tilbered din orzo, som du vil tilberede risotto. Tilsæt løbende bouillon, og rør i den jævnligt, så den ikke brænder på.

Når orzo pastaen er ved at være mør tilsættes fløde og parmesan, og retten varmes igennem til parmesanen er smeltet.

Smag til med salt og friskkværnet peber, og rør til sidst de friske basilikumblade i.

Server straks, og top evt. med revet parmesan, friskkværnet peber og finthakket basilikum.