Opskrift og foto af Rasmus Krarup

Ingredienser

4 personer

10 mellemstore kartofler
1 dl smagsneutral olie
150 g revet gul ost
1 rød chili
2 forårsløg

Sådan gør du

Skyl kartoflerne grundigt – lad skrællen blive på. Læg dem i en gryde, dæk dem med vand og bring i kog. Kartoflerne skal koge i cirka 18 minutter, indtil de er helt møre.

Forvarm ovnen på 210 grader varmluft.

Hæld vandet fra og lad dem dampe af. Læg dem på et skærebræt og giv dem et ‘smash’ eller tryk med den flade side af en palet, så de bliver helt flade og knuste. Løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.

Pensl kartoflerne med et lag olie og smid dem i ovnen.

Bag kartoflerne i 30-35 minutter. Pensl løbende overfladen med olie, så de bliver lækre og sprøde. Når de er gyldne og sprøde i kanten tager du bradepanden ud og giver dem alle et ‘bjerg’ ost på toppen – smid dem tilbage i ovnen og bag dem i 8-10 minutter, eller indtil osten smelter og bliver gylden brun.

Serveres rygende varme med finthakket chili og forårsløg!