Grove snegle med osteremonce

20 snegle

Opskrift på dej

2 dl varmt vand
1 dl sødmælk
1 tsk fint salt
2 tsk. sukker
4 spsk olivenolie
30 g gær
Ca. 500 g fuldkornshvedemel
3,5 dl hvedemel

Opskrift på osteremonce

100 g ristede løg
100 g  fast modnet ost, fintrevet
100 g blødt smør
Lidt finthakket frisk salvie
Friskkværnet sort peber
150 g røget esrom

Pensling

Mælk eller kold kaffe

Sådan laver du dej

Bland det varme vand med mælk, salt, sukker og olie og rør gæren ud heri. Rør melet i lidt af gangen  til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Sådan laver du osteremonce

Lav remoncen mens dejen hæver.Blend de ristede løg og rør dem sammen med ost, smør, salvie og peber til en smørbar remonce.

Skær skorpen af den røgede esrom og riv osten groft. Rul dejen ud til en plade ca. 30 x 45 cm. Smør remoncen på og drys med ost. Rul dejen sammen fra den lange side og skær rullen ud til 20 snegle. Sæt sneglene til efterhævning i muffinsforme – eller sæt dem tæt sammen til et brydebrød, på en plade med bagepapir. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.

Pensl dem med mælk eller kold kaffe og bag dem ved 200° midt i ovnen i 15-17 minutter. Sæt de bagte snegle til afkøling på en bagerist. De grove snegle kan spises både lune og kolde.

Tip
De snegle, der ikke skal med på farten, kan fryses.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Klidmoster.dk.

Malou Rotvel Pagh

Malou Rotvel Pagh

Madblogger

Malou Rotvel Pagh er uddannet gastronom med cater som speciale og blogger om sin kærlighed til økologi og smør på KlidmOSTer.dk. Malou går meget op i økologi og mad uden alt for mange tilsætningstoffer. Og så er hun ambassadør for Stop Spild af Mad. Når det kommer til ost, er Malou en novice, men hun er hurtigt kommet efter det.