Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod
Blåskimmelost og vildt er et skønt makkerpar. Her giver Danablu dybde og intensitet til en hakkebøf af vildtkød med vintergrønt. Opskriften er udviklet af madblogger Janne Bagger særligt til Ost & ko.
Opskrift og fotos af Janne Bagger.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Puré af skorzonerrod
2 spsk. smør
400 g skorzonerrødder, skrællet og skåret i tykke skiver
2 løg i store store tern
2 kviste timian
50 g danablu eller anden salt blåskimmelost
2 spsk. creme fraiche 9%
Friskkværnet peber
Smelt smørret i en gryde, og kom grøntsager og timian i. Lad det sautere godt, til grøntsagerne får farve og bliver møre, kom evt. en smule vand ved, hvis det får for meget varme. Blend grøntsager med ost og creme fraiche til en cremet, glat puré. Smag til med peber. Lun evt. puréen inden servering.
Sauteret palmekål og æbler
2 løg, både
2 Belle de Boskoop æbler i både
300 g palmekål i store strimler
1 spsk. olie
Salt og peber
Sauter løgene i olien i et par minutter, tilsæt derefter æblebådene og sauter lidt videre. Kom palmekålen i og rør rundt, mens palmekålen falder sammen. Smag til med salt og peber.
Hakkebøf af vildtkød med danablu
600 g hakket vildtkød, fx krondyrkød
1 spsk. olie
Salt og peber
100 g danablu eller anden fast, salt blåskimmelost
Form fire hakkebøffer af vildtkødet. Brun dem på begge sider i olien på en pande og lad dem stege færdig ved svag varme i 8-10 min. Krydr med salt og peber.
Smuldr osten over bøfferne ved servering og lad osten smelte let under en gasbrænder eller ved at putte bøfferne tilbage i ovnen i par minutter på grill. Server bøfferne med en skefuld af puréen og den sauterede palmekål og æbler.
Se flere opskrifter på retter med blåskimmel – og se også vores mange opskrifter på desserter med ost og opskrifter på ost til julebordet.