Af Mikkel Bækgaard for Ost & ko

Dessert til 4 personer

Let brændt fast gedeost med henkogte mirabeller

4 skiver fast, modnet gedeost, fx Tilia Mundo fra Tebstrup
1 lille glas henkogte mirabeller
2 spsk. hasselnødder
1 tsk. hakket rosmarin

Sådan laver du mirabellekaramelliserede hasselnødder

Rist hasselnødderne i et ovnfast fad i ovnen ca. 20 minutter ved 160º. Tag nødderne ud og lad dem køle lidt af. Gnid dem godt med et rent viskestykke, så skallen går af. Varm en pande godt op og kom de ristede hasselnødder på panden. Når de er godt varme, tilsættes 3 spiseskefulde af henkogningslagen fra mirabellerne og en teskefuld hakket rosmarin. Lad lagen karamellisere og lægge sig godt rundt om hasselnødderne. Kom nødderne på en tallerken og lad dem køle af.

Sådan laver du mirabellesirup

mikkelsmadblog.dk/henkogte-mirabeller kan du se, hvordan du selv kan lave mirabellerne. Si lagen fra de henkogte mirabeller ned i en kasserolle. Gem mirabellerne til anretning. Kog lagen lidt ind, så den bliver som en sirup.

Sådan laver du brændt gedeost

Læg de fire skiver ost på en tallerken og brænd dem med en gasbrænder, til de bliver brune, og overfladen begynder at smelte lidt. Du kan også grille osten ganske kortvarigt under grillen i ovnen.

Sådan anretter du

Læg en skefuld mirabellesirup nederst på tallerkenen med et stykke let brændt ost oven på. Læg et par henkogte mirabeller ovenpå sammen med de ristede hasselnødder og lidt finthakket rosmarin.

Se flere opskrifter med gedeost – og se også vores mange opskrifter på tærte med ost og desserter med ost.