Opskrift og foto af Mandekogebogen

Ingredienser

2 personer

Koriander-chutney:

2 håndfuld frisk koriander
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
1½ tsk. sukker
1 spsk. limesaft
3 spsk. peanuts/jordnødder
½ tsk. chiliflager, røde
Salt

Sandwich:

½ agurk
3 tomater
1 rødløg
4 stk. brød i skiver (surdej, toast, baguette, etc.)
100 g gul, fast økologisk ost
1 tsk. garam masala
60 g smør, til stegning

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne til din chutney i enten en lille skål eller foodprocessor — og blend det til en grov masse. Der må stadigvæk gerne være konsistens og knasende. Smag til med salt og stil det til side.

Skær agurk, tomat og rødløg i tynde skiver — stil klar. Tag to skiver brød og smør med et gavmildt lag korianderchutney — fordel herefter skiver af din gule ost (jo flere mindre skiver, jo bedre smelteevne) efterfulgt af tomat, agurk og rødløg. Drys et lag garam masala udover og top den af med endnu en koriander-chutney-smurt skive brød.

Varm en pande op til middelvarme og smelt smørret — når det bruser op, smider du dine sandwich på. Læg en mindre pande på toppen af dem, så du steger dem under pres. Steg dem et par minutter på den ene side. Vend dem, og steg dem på den anden side. Steg, indtil osten er smeltet og brødet har den lækreste sprøde skorpe. Serveres rygende varm.