Opskrift og foto af Gourministeriet

Opskrift på pasta Amatriciana med økologisk hård ost

4 personer – 40 minutter

 

Ingredienser

2 ds flåede tomater – helst San Marzano
150 g pancetta, skåret i tern – eller guanciale
1 lille løg, finthakket
2-4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1/2 tsk chiliflager
4 spsk tomatkoncentrat
60 g hård ost, fintrevet
500 g pasta
Salt og friskkværnet peber
Olie
Pastavand

Til servering:
Fintrevet hård ost

Sådan gør du

Knus de hele flåede tomater med hænderne.
Du kan også bruge hakkede tomater eller polka, men hele San Marzano tomater har meget mere smag – og det fortjener retten virkelig.

Varme en pande op med 2-3 spsk olie, og steg pancettaen gylden.

Tilsæt løg, steg dem med til de er klare, og tilsæt derefter hvidløg og chili. Krydr med rigeligt friskkværnet peber, og rør det godt sammen.

Tilsæt tomatkoncentrat, og varm det igennem et par minutter.

Hæld tomaterne ved, og lad saucen små kog ved svag til middel varme i ca. 15-20 minutter.
Kog imens din pasta al dente, så den er færdig når saucen har kogt ind.

Rør osten ud i saucen og smag til med salt og friskkværnet peber.

Tag pastaen, direkte fra gryden, og vend den med tomatsauce.

Lad pastaen simre et par minutter i tomatsaucen, til saucen samler sig om pastaen, og juster evt. konsistensen med pastavand.
Saucen skal være blød og lækker.

Server retten toppet med økologisk hård ost og friskkværnet peber.