Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Cecilie Sofie Svenssons opskrift på grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette.


Opskriften er udviklet af Cecilie Sofie Svensson
Foto af Signe Bay

Opskrift på grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette


Til 4 personer

Grillet romainesalat

4-5 radiser
1 stort romainesalathoved
Olivenolie til pensling
75 g Thise Blå Grubé eller anden lækker blåskimmelost 
30 g ristede pinjekerner

Sådan laver du grillet romainesalat

Skær radiserne i fine skiver på et mandolinjern; alternativt skær dem med en kniv så tyndt som muligt. Læg dem i koldt vand. 

Fjern de yderste blade på salathovedet, skær den nederste del af roden af og del salaten i to. Pensl begge sider med lidt olivenolie. Varm en grillpande godt op og grill romainesalaten ca. 5 minutter på den flade side, til der er tydelige grillstriber. Vend salaten og grill yderligere et par minutter på den anden side. 

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldenbrune og sprøde. 

Citronvinaigrette

1 lille tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
1-2 psk. citronsaft
1 økologisk citron, fintrevet skal
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Friskkværnet peber
Flagesalt

Sådan laver du citronvinaigrette

Bland sennep, honning, citronsaft og -skal. Tilsæt olivenolien i en stråle under omrøring. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

Anretning

Anret salaten på et fad, dryp med citronvinaigretten og smuldr osten over i mellemstore bidder. Drys med ristede pinjekerner og top med radiser.

Cecilie Sofie Svensson
Cecilie Sofie Svensson

Cecilie har siden 2010 arbejdet som foodstylist og opskriftsudvikler for diverse magasiner og fødevarefirmaer, og hun er forfatter til adskillige kogebøger. Cecilie bor i København med sine to børn.