Ostecreme på blåskimmel i samspil med røget andebryst, smagen af valnødder og brombær bragt sammen med baguettens sprødhed – mit hjerte, hvad vil du mere. Du kender selvfølgelig den klassiske ostecreme fra gulerodskagen. Men den cremede himmerigsmundfuld er altså ikke kun forbeholdt det søde køkken. I denne opskrift bliver du guidet til en version af ostencremen, der kan meget mere end at smøre ganen, når du spiser kage. Server den som forret eller som snack.

 

Af Sabrina Hørup for Ost & ko
Foto af Signe Bay

 

Sprød baguette med røget and og blå ostecreme

Forret til 4 personer

Opskrift på ostecreme af blå ost

100 g blå Grubé fra Thise
50 g cremefraiche 18 %
1 spsk. æblecidereddike
Friskkværnet peber

Sådan laver du ostecreme af blå ost

Rør en glat creme af ost og cremefraiche; brug evt. en stavblender for at undgå store ostestykker. Smag til med æblecidereddike og friskkværnet peber.

Øvrig topping

100 g røget andebryst i skiver
4 skiver baguette
Feldsalat eller rucola efter behov
Hakkede ristede valnødder
Brombær

Sådan samler og anretter du

Skær brødet i skiver, dryp evt. med lidt olie og rist det, til det er gyldent og sprødt. Anret med feldsalat eller rucola, skiver af and og cremen på toppen. Pynt med et brombær og groft hakkede valnødder.