Opskrift og foto af Thomas Alcayaga
Ingredienser
2 toast
2 skiver brød – gerne surdej
Smør og olie til stegning
50 g bacon
1 fed hvidløg
350 g rosenkål
25 g valnødder
1 spsk. kapers
1 clementin
50 g blåskimmelost
Salt
Peber
1 tsk. sennep
1 spsk. æbleeddike
2 æg
Sådan gør du
Steg brødet sprødt i en smule smør og olie på en pande. Rens i mellemtiden rosenkålene og del dem i to.
Skær bacon i små tern. Fjern brødet fra panden, kom bacon på og steg det let gyldent. Kom så hvidløg og rosenkål på panden og lad det stege med et par minutter. Kom valnødder, kapers og skallen fra en clementin på panden. Kom 2/3 af osten på panden og vend det godt rundt. Smag til med salt, peber, sennep og en smule eddike. Fordel det på brødene.
Smelt resten af osten på panden og kom eventuelt lidt ekstra olie ved. Spejl æggene. Top toasten med spejlæg og det smeltede ost.
Nyd med det samme.