Ingredienser

Frokostret til 3 personer

Galettedej
90 g fuldkornsmel, fx grahamsmel (ca. 1½ dl)
120 g hvedemel (ca. 2 dl)
1 tsk. groft salt
25 g Thise Vesterhavsost, fintrevet (ca. 1 dl)
75 g blødt smør i mindre stykker
¾ dl yoghurt naturel eller A38

Fyld
12-14 modne tomater, fx cocktailtomater (ca. 500 g)
1 fed hvidløg
Frisk timian, gerne citrontimian
1 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Pynt
3 spsk. pinjekerner
25 g ost, fintrevet (ca. 1 dl)

Fremgangsmåde

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.

Galettedej
Start med at komme alle ingredienserne til dejen i en skål. Ælt dem med hænderne, til du har en sammenhængende dej. Pak den i plastfolie, og sæt den på køl, mens du laver fyldet.

Fyld
Skær tomaterne i kvarte, eller i sjettedele. Hak hvidløgsfedet fint, og tag bladene af timianstilkene – 2 tsk. blade. Vend tomater med hvidløg, sukker, 1 tsk. af timianbladene, olivenolie, salt og godt med friskkværnet peber.

Galette
Rul dejen ud til en cirkel, ca. 30 cm i diameter og 2-3 mm tyk. Læg den på et stykke bagepapir. Hæld overskydende væde fra fyldet, og fordel det på midten af dejen, så der er 2-3 cm fri langs kanten. Drys fyldet med den sidste tsk. timianblade, pinjekerner og revet ost. Fold kanten ind over den yderste del af fyldet. Træk bagepapiret med galetten over på den varme bageplade. Bag tomatgaletten midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 200°.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Anna-Mad.

Anna Bartels

Anna Bartels

Madblogger

Anna Bartels blogger om mad på bloggen Anna-Mad. Her finder du alt fra enkle, sunde hverdagsretter til det lidt mere avancerede – for ikke at glemme masser af søde sager og eksperimenteren i køkkenet.