Opskrift og foto af Ditte Ingemann

Ingredienser

2 pizzaer

350 g hokkaidogræskar 
1 spsk. olivenolie
1 tsk tørret rosmarin
Salt
Peber
150 g svampe
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
2 pizzabunde (du kan også bruge forbagte bunde)
6 store spsk. tomatsauce, brug din favorit
65 g blød, mild økologisk blåskimmelost
2 kugler økologisk mozzarella
65 g fast økologisk ost, med let smuldrende struktur og med noter af brunet smør og karamel

Sådan gør du

Fjern kernerne fra græskarret og skær det ud i tynde skiver eller små tern. Vend det med olivenolie, rosmarin, salt og peber, og bred græskarret ud på en bageplade — bag det i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 20-22 minutter, eller til det er gyldent og gennembagt.

Brug de svampe du bedst kan lide; rengør dem og skær dem i tynde skiver. Varm olie op på en pande, og steg svampene deri til de bliver bløde og en smule gyldne. Krydr med salt, peber og revet hvidløg og steg videre i et par minutter. 

Rul pizzadejen ud til 2 bunde, fordel først tomatsauce på bundene, derefter små stykker af blåskimmelost, bagt græskar, skiver af frisk mozzarella og til sidst de stegte svampe. Bag pizzaerne ved 250°C, varmluft, gerne på en pizzasten, i ca. 12-13 minutter, eller til de er gyldne, sprøde og boblende. Tag pizzaerne ud af ovnen og top med revet fast ost inden servering.