Bønnefettuccine med smagfuld danbo ostesauce, ristede svampe og friske krydderurter

4 personer

Opskrift på pasta med ostesauce og svampe

40 g smør
3 spsk. hvedemel
6 dl sødmælk
75 g revet danbo ost
200 g sojabønne fettuccine (eller alm. pasta)
300 g svampe
friske krydderurter
salt og peber

Sådan laver du pasta med ostesauce og svampe

Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Hæld mælk i lidt efter lidt mens du pisker. Pisk saucen helt glat og kom revet ost i. Lad osten smelte og kog saucen godt igennem mens du rører i ca. 2-3 min. Smag ostesaucen til med salt og peber.

Kog pastaen i rigeligt kogende letsaltet vand i 6-8 min. Dryp den af i et dørsalg.

Steg svampene i lidt smør og olie og krydr med salt og peber.

Vend pastaen i ostesaucen og server med ristede svampe og krydderurter.

Tip
Prøv danbo oste med forskellig styrke i saucen.

Frantz Maurice Scott Lundby

Frantz Maurice Scott Lundby

Madskribent

Frantz Maurice Scott Lundby er både kok, produktudvikler, sommelier, forfatter og madskribent. Han har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i produktudvikling, og så er han vild med ost!