Ingredienser

15 stk.

Esrom-muffins
500 g kartofler
4 æg
250 g ricotta
1 porre, skåret i fine skiver (ca. 100 g)
4 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
100 g esrom, revet
Olie
En lille håndfuld mandler, grofthakkede
15 muffinforme af papir

Salat
3 spsk. hummus
2 store buketter broccoli, skåret i tynde skiver eller delt i bittesmå buketter
3 spsk. kogt perlespelt
Et nip groft salt
1 lille rødbede, skrællet og revet (ca. 3 spsk.)
3 spsk. ricotta
1½ tsk. olivenolie
1 nip groft salt
2 spsk. granatæblekerner
4-5 blade rucolasalat
Et par flager hård ost (fx Them Krystal)
1 stort glas

Fremgangsmåde

Esrom-muffins
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Kom kartoflerne i et stykke bomuldsstof og knug dem fri for væde. Rør æg og ricotta sammen i en skål og tilsæt porre og kartoffel. Bland mel, bagepulver, muskatnød, salt og peber – og drys det i dejen gennem en sigte. Rør dejen godt sammen og vend forsigtigt osten i. Kom et par dråber olie i bunden af 15 muffinsforme i papir. Fordel dejen i formene og drys med de hakkede mandler. Bag de 15 muffins på en plade midt i ovnen ved 180° i ca. 35 min.

Salat
Byg glassets flotte lag op ved at lægge hummus i bunden, herpå broccoli og perlespelt – drysset med lidt salt. Fortsæt med et lag revet rødbede og dernæst ricotta rørt med olie og salt. Slut med et lag granatæblekerner. Når det er tid til spisning, pyntes glasset med rucola og osteflager.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak.

Camilla Bojsen-Møller

Camilla Bojsen-Møller

Osteblogger

Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at arbejde med kommunikation hos ostevirksomheden Lactalis, blogger hun om ost på Ostesnak, og i marts 2015 udgav Samvirke hendes bog ’OST på bordet’.