Opskrift og foto af Gourministeriet

Opskrift på bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste

 

Ingredienser til 4 personer – 40 minutter

1 løg, finthakket
4 fed hvidløg, revet eller presset
5 spsk tomatkoncentrat
2 ds hakkede tomater
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
2 1/2 dl fløde
100 g revet økologisk hård ost
7 stilke frisk basilikum
500 g pasta
150 g økologisk mozzarella, frisk eller revet
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Evt. chiliflager

Til servering

Frisk basilikum

Sådan gør du

Varm en gryde op med en god sjat olie, og steg løgene klare.

Tilsæt hvidløg og varm igennem et øjeblik, og rør derefter tomatkoncentrat i.

Tilsæt de hakkede tomater og tørre krydderier, og krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. også lidt chiliflager.

Hæld fløde, hård revet ost og friske basilikumblade ved, og lad saucen småsimre i ca. 10-12 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Kog imens pastaen 1 minuts tid mindre end al dente.

Vend pastaen i saucen, og hæld derefter retten i et ovnfast fad.

Smuldr mozzarellaen på toppen, og skub gerne lidt af osten ned i selve retten.

Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 18-20 minutter.

Lad retten samle sig et øjeblik, top med frisk basilikum og server.