Ost & ko har udfordret fem af Danmarks dygtige madbloggere i “Tøm dit køleskab – top med ost”. De skal hver især tømme deres køleskab for de rester, vi alle har liggende i køleskabet, mindske madspild og lave en ny og spændende ret – alt sammen med et drys af dansk skæreost på toppen. Forhåbentligt kan vi alle blive inspirerede og tømme vores køleskabe for madrester. Her får du Cecilie Lykkes opskrift på ostegratinerede mexicanske ris med kylling.

Opskriften er udviklet af Cecilie Lykke
Foto af Cecilie Lykke

 

Opskrift på ostegratinerede mexicanske ris


Til 4 personer

2 spsk olivenolie
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, finthakket
500 g kylling
2 tsk spidskommen
2 spsk paprika
1/4 tsk cayennepeber
1 tsk stødt koriander
1/2-1 dåse kidneybønner, drænet
1 peberfrugt
50 g tomatpuré
400 g kogte ris (langkornede eller fuldkorn)
1/2 dl vand
Salt og peber
100 g danbo-ost
1 håndfuld hakket koriander 
Saften fra 1/2 lime

Sådan laver du ostegratinerede mexicanske ris

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Find en stor pande frem, der kan komme i ovnen. Varm olien deri og steg hakkede løg og hvidløg i et par minutter ved høj varme. Skær kylling i mundrette tern og kom dem på panden sammen med krydderierne. Steg kyllingen til den er brunet af hele vejen rundt. Skær peberfrugt i tern og steg på panden sammen med kidneybønnerne i et par minutter. Tilsæt tomatpure, vand, frisk koriander og lime. Tilsæt til sidst de kogte ris og rør det sammen. Riv danbo-ost og drys over retten, så det dækker hele panden. Kom panden i ovnen og bag i 10 minutter, til toppen af ost er gylden. 

Anretning

Lime
Frisk koriander
Avocado

Sådan anretter du dine mexicanske ris

Flæk avocadoen og fjern stenen. Skræl og skær avocadoen i både. Pynt med avocado, frisk koriander og en skive lime over toppen, inden du serverer. 

Se flere opskrifter på retter med smeltet ost, bag selv gratineret knækbrød med ost, eller find glæde ved klassikeren makaroni med ost og bacon.

Cecilie Lykke
Cecilie Lykke

Cecilie Lykke, med en baggrund som studerende i MSc. Dairy Science & Technology på Københavns Universitet, har altid været glad for ost. Dette er også tydeligt på hendes blog, hvor hun har lavet alt fra risotto med rygeost til surdejspizza med ost og grilled cheese sandwich. Alt i alt et lækkert opskriftkatalog, med alt fra nemme hverdagsretter til syndige desserter. 

j