Af Mira Arkin for Ost & ko

4-6 personer

Tærtebund
250 g hvedemel
1 tsk. flagesalt
110 g koldt smør
½ dl koldt vand

Bland mel og salt og skær smørret i tern. Smuldr smørret ud i melet, til det ligner groft rasp. Brug vandet til at samle dejen. Form den til en rund disk og pak den ind i plastfolie. Lad den hvile i 15 minutter i køleskabet, før den rulles ud til 3-4 mm tykkelse. Beklæd en tærteform med dejen. Trim kanterne og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden i 8-10 min. ved 190º. Lad bunden køle af.

Fyld
3 æg
1½ dl sødmælk
200 g cremefraiche 18 %
Salt og sort peber
1 spsk. citrontimian
100 g halvfast fåreost fra Hårbølle
3 pærer

Til fyldet piskes æg sammen med mælk og cremefraiche. Krydr med lidt salt og peber og kom timian i. Fjern evt. skimmelskorpe fra osten og smuldr den. Hæld æggeblandingen i den forbagte tærteform. Kom osten over. Skær pærerne i tynde skiver og fordel over fyldet. Bag tærten i 30 min. ved 190º. Serveres lun, evt. pyntet med ekstra citrontimian.