Ingredienser

Snack til 4 personer

Jalapeños og ostefyld
12 jalapeños
80 g rygeost, fx Røgeost fra Thrane Mejeri
150 g fast modnet ost, fx Gammel Knas fra Arla Unika
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 økologisk lime, saft og skal af
0,5 tsk salt

Panering
200 g pankorasp
100 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
4 æg

1 L vindruekerneolie

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Jalapeños og ostefyld
Skær et T langs hver jalapeño, og fjern kerner og de hvide membraner, hvor det meste af styrken sidder i.

Riv osten fint og rør den sammen med rygeosten og salt. Riv hvidløgsfed og limeskal på et rivejern, og rør det i ostemassen. Pres limesaft, og rør den og olivenolien i, indtil ostemassen samles og bliver mere lind. Put ostemassen i en sprøjtepose eller frysepose, klip et lille hul og fyld alle jalapeños med den bløde ostecreme.

Sæt de fyldte jalapeños i fryseren, mens du pisker æggene sammen og varmer olien til frituren.

Olien skal være ca. 170ºC varm. Hvis du ikke har et termometer, så test varmen ved at stikke bagenden af en tændstik ned i olien. Hvis den syder godt, så er olien klar.

Panering
Bland mel, salt og peber og vend de kølige jalapeños heri. Vend dem herefter i de sammenpiskede æg og tilsidst i pankoraspen. Paneringen kan have lidt svært ved at binde til de glatte jalapeños. Gentag derfor paneringsproceduren én eller to gange, for at sikre dig, at osten ikke løber ud.

Friter de panerede jalapeños indtil de er sprøde og let gyldne. Varm dem derefter i en 150ºC varm ovn og server straks.

Tip
Giv retten et ekstra spark ved at tilføje krydderier til panering eller servere den med en krydret dip. Brug evt. plastikhandsker, når du håndterer frisk chili.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Raavare.

Derfor er Karl Ejnar blandt de udvalgte

“En klassisk opskrift, der har fået et twist i form af ostevalget, som man i bund og grund bare har lyst til at spise. Det er den perfekte barsnack.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Marie Holm, madjournalist og redaktør, Rasmus Leck Fischer, køkkenchef hos Gastronomisk Innovation, og Winnie Pauli, tidligere seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer.

Udvalgt under temaet “Ost – fra syd og øst til nord” og honoreret med 1.000 kr.

Karl Ejnar Jørgensen

Karl Ejnar Jørgensen

Madblogger

Karl Ejnar Jørgensen har en stor lidenskab for mad og råvarer, hvilket han deler ud af på Raavare. Hans gastronomiske bagland er frankofilt med udgangspunkt i dens principper og systematik. Karl Ejnars daglige tilgang til madlavning er dog meget intuitiv og laissez-faire. Udover at dele sine opskrifter på Raavare, arbejder Karl Ejnar med madkommunikation hos HAVER TIL MAVER og Rebel Food.